AUSTRALIA- SYDNEYN RUUHKA

Käytiin tuossa jouluna "Down under" serkkuja katselemassa ja saatiin samalla nauttia Sydneyn ruuhkasta. Valitettavasti Australiassa riehuu poikkeuksellisen pitkäkestoinen maastopalo, mikä myös valitettavasti näkyi taivaalla isoina tuhkapilvinä ja lentojen peruuntumisilla. Kaikesta huolimatta mulle jäi aivan loistava muisto Australiasta. Eläintarha, kaupat ja ruoka jne. oli kaikki mahtavia kokemuksia. Alhaalla muutamia hyviä ideoita Sydneyn matkustajille! :D

Maailman tunnetuimmat ilotulitukset Australiassa joutuivat vaakalaudalle. Ne kuitenkin päätettiin pitää, eikä pitkä perinne katkennut. Sydneyssä on kuitenkän näitä "kaupunkialueita" eli "suburbs", Manly on yksi niistä ja toinen Collaroy, missä omat serkkuni asuvat. Pääilotulituksien lisäksi jokaisella alueella pidetään vähän pienemmät omat ilotulitukset. Joten tänä vuonna jokainen alue sai päättää itse, järjestävätkö ilotulitukset. Olisiko se Moraalisesti oikein tulittaa, kun jo tuli riehuu ympärillämme? Kahdeksan kaupunkialuetta päättivät peruuttaa, täytyy kyllä vähän edes nostaa hattua. Manly kuitenkin päätti pitää tämä, ja tämän seurauksena kaikki tunkivat sinne pienelle rannalle katselemaan niitä. Itse emme päässeet katsomaan kuin vain nämä Manlyn ilotulitukset, emmekä pääilotulituksia. Jos olisi halunnut päästä pääilotulituksiä katselemaan, olisi siihen pitänyt varata 16h odottelua ja paljon ruokaa ja sietokykyä. Oltiin kuitenkin perhematkalla, eikä osa ihmisistä kestänyt edes ajatustakaan. Tietenkin tähänkin olisi ratkaisu. Siihen ettei tarvisi odottaa 16h ruuhkaisalla kentällä. Nimittäin Sydneyn sillan vieressä, aivan ilotulitisten alla kelluu monta monta venettä. Tosin, paikat maksavat 1000€/ihminen ja varaukset pitää tehdä aikaisin. Paras päätös oli jättää ne kokonaan näkemättä. Hotellin parvekkeelta näkyi aivan vähän.

SYDNEY OOPPERATALO
 • Processed with Focos Processed with VSCO with aga3 preset
 • Processed with Focos Processed with VSCO with aga3 preset
 • Processed with VSCO with aga3 preset

 • MANLY

  Tosin huomasin, että vaikka tuli riehuikin ympärillämme, Sydneyssä elettiin aivan tavallista elämää. Meidän hotelli oli Sydneyn kaupunkialueella aika syrjässä. Manly tuli todella tutuksi siis, koska parvekkeelta saattoi katsoa alas ja nähdä Manly beachin. Kuin olisi suoraan elokuviin hypännyt. Ihmiset kantelivat surffilautojaan ympäri ämpäri. Isä-poika- hetket näkyivät surffatessa.

  Manly on todella turistinen alue, ja oli poikkeuksellisen ruuhkaisa. Tällaisena Sydneyn "ranta-alueena" ihmiset eivät näyttäneet välittävän vaatetuksesta, kun joka toinen kulki bikineillä siellä, mikä oli mun mielestä kiva. Oli kiva nähdä sellaista rentoutta! Lähellä oli satama, mistä pääsi kahdenkymmenen minuutin välein Sydneyn keskustaan laivalla.

  Ruoasta täytyy sanoa; Ehkä suosituinta ruokaa siellä oli joko Fish and chips tai aasialainen ruoka. Aasialainen ruoka oli selvästikin voittanut australialaisten sydämen. Aamupalalla kävimme missä milloinkin olimme, hyviä löytöjä teimme.


  SHELLY BEACH

  Manly beachin läheltä löytyi aivan ihana kävelymatkan päässä oleva Shelly Beach! Viereen on rakennettu tietenkin kivinen uima-allas, johon vesi tulee luonnollisesti.

  Ruoka oli tosin, todella yksinkertaista, ja vaihtoehtoja ei paljoa jäänyt. Mutta kun alkoi vähän tarkemmin katselemaan, niin kyllä se oikeastaan ihan ok loppuen lopuksi oli. Aasialaiset ravintolat osasivat hyvin vetää turisteja puoleensa. Aamupalat paikallisella Manlyn kahvilalla oli upeita. Kaikki kolme alla olevaa ovat kolmelta eri aamulta. Ensimmäinen kuva on banaanileivistä, toinen perinteisestä aamupalasta kanamunista leipien päällä, kolmas on puurosta! Mansikoiden kanssa. Banaanileiville annoin täydet, ihanan makuista! Kanamunat olivat hyviä, mutta en saanut siitä samanlaista tunnetta kuin banaanileivästä. Puuro oli ihan täydellistä! Se oli tosin tosi täyttävää ja järkyttävän kuumaa. Ja sen kesti kauan tulla :D Yllättävää mielestäni. Ulkona oli ihana syödä aamupalaa. Jossain vaiheessa kuitenkin ulkona oli niin kuuma, että sisällä oli paljon mukavempaa syödä.

  Onneksi perheessä oli paikallinen, joka osasi ohjata meidät oikeisiin ruokapaikkoihin. Ylhäällä oleva kuva on ravintolasta The Waterfront, mikä näyttää elävänä hienolta, kuvissa se ei oikein näy.

  Suurimman osan ajastamme vietimme kuitenkin pienten serkkujemme kanssa, tietenkin. Se oli kaikista tärkeinä. Päästiin näkemään arkielämää. Pienet saivat joululahjaksi "surffilaudat" ei kai tietenkään oikeita vielä, ikää molemmilla 6 ja 9. Mutta ensimmäiset sellaiset, millä sitten voi kehittää tulevaa uraansa. Luulenpa että varsinkin näissä ranta-alueilla surffaus perusteet kuuluvat jokaisen ihmisen perusteisiin mahdollisesti.

  Rannoista puheen ollen, Uiminen oli erittäin hankalaa ja vesi oli kylmää. Voisi toisin kuvitella mutta ei. Meri oli suurimman osan ajasta täynnä "Portugalinsotalaiva"- polttiaiseläimiä. Nimi kuulostaa hassulta. Englanniksi kutsutaan yksinkertaisesti "Blue bottles". Kirvelee ja sattuu kuulemma aivan järkyttävästi, mutta ei onneksi tapa. Niitä rantautuu rantoihin ja uiminen oli usein kielletty. Onneksi monessa rannassa oli näitä vapaita "uima-altaita", mihin merivesi pääsi tulemaan.

  Yksi päivä meni eläintarhassa, mikä oli aikas jännä kokemus. Tosin, päivä oli aivan järkyttävän kuuma, poikkeuksellsen kuuma.

  Palm beach oli vähän kauempana Sydneyn keskustasta, sinne ajoi noin puolituntia. Kävelimme aivan huipulle näköalapaikalle ja tajusimme puolessa välissä että eihän meillä ole vettä.

  Lähellä Palm Beachia oli aivan upea pieni ravintola rannalla Beach House Avalon! Ihana Boheeminen , valkoinen (Hieman laho) ravintola. Erittäin tyylikäs. Ruokakin siellä oli ihan hyvää :)

  Eikä tietenkään nyt saa unohtaa shoppailua ja ostoskeskuksia. Hassua oli, että tuolla Australiassa Yhdysvaltalainen brändi "UGGS" oli erittäin suosittu. Mainoksia joka paikassa ja isoja hienoja kauppoja oli omistettu UGGseille. Myöhemmin sain tietää, että alkuperäinen suunnittelu oli tapahtunut Australiassa, mutta keksijä oli unohtanut patentin, ja joku yhdysvaltalainen vei idean. Tuli vähän ristiriitaiset olot siinä. Käytiin niissä kaupoissa oli niin ihanan näköisiä kenkiä! Tuskin löytyy mistään muualta kuin Sydneystä.

  Paikallinen muoti nuorilla tytöillä varsinkin, näkyi tosi voimakkaasti. Välillä mietin, että oonko aikamatkustanut vuodelle 2010. Siellä oli täysmuodissa kerroksiset mekot, jotka Suomessa mielestäni itse puin sellaista viimeksi kymmenen vuotiaana. Saattoi nähdä isoja porukoita tyttöjä, kaikilla samantapaiset mekot. välillä oli aika huvittavan näköistä. Ja oli siellä se toinenkin puoli, nimittäin "rantamuoti". Oli kans tosi paljon sellaista vaatetta, mitä saattoi Netissä vain haaveilla. Unelmahameita joka paikat täynnä. Vähän samanlainen meininki kuin Japanissa. Voisiko sanoa että vähän Amerikkaa, vähän Japania? Makes totally sense.

  Sydneyn keskustassa, melko "hämärän" näköisessä paikassa löytyy pieni pätkä rakennusten välissä oleva tie "Angel place" , missä näkyy upea taideteos nimeltä "Forgotten Songs". Sen näkee, kun jaksaa vain katsella ylös. Nimittäin lintuhäkkejä roikkuu kymmeniä kymmeniä symboloimaan uhanalaistettuja lintuja. Samalla kun kävelee häkkien alapuolelta, maasta löytyy niiden nimet. Ehkä hienointa on, että samalla siellä saattaa kuulla lintuje kaikuntaa äänitykseltä, näiltä uhanalaisilta linnuilta, mikä nostaa tunnelmaa.

  En tiedä oonko tyhmä vai tyhmä, mutta itte en tiennyt, että Australiassa elää Pingviinejä, rannoilla, ihmisten keskuudessa..? :D

  Ruokakaupoista löytyi mitä ihmeellisempiä yhdistelmiä. Oli hauska kierrellä kaupoissa ja ihmetellä ja nauraa. Saatiin kans tosi hyviä ideoita Suomeen ;) Manly oli täynnä pieniä ruokakauppoja.

  Viimeisenä päivänä käväistiin Hard Rock Cafe Sydneyn kaupassa, sekä sen ravintolassa syömässä. Tämä oli itse asiassa ensimmäinen kerta Hard Rock Cafen ravintolassa.

  Suunnitelmissa olisi mennä toisenkin kerran, yksin tai kaverin kanssa. Vanhempano ovat melko vanhoja, eikä jaksaneet lähteä aíhan jokapaikkaan. Seuraavalla matkalla ehkä toteutan enemmän omia kohteitani, joihin oisin halunnut + tulen katsomaan ilotulitukset paikan päälle, jos mahdollista. Kaikesta huolimatta oli aivan loistava matka, ainutlaatuinen kokemus. Tämä saattoi olla ensimmäinen kaupunki, jonka tunsin jotenkin kotoisaksi. Ihmiset olivat tosi ystävällisiä, kulkuvälineet oli vähän liiankin helppoja. Saatan tulevaisuudessa tulla vaihtoon, jos se on mahdollista. Mulla on onneksi serkut, jotka asuu täällä. Mikä tarkottaa että mulla olisi kuitenkin joku turva, jos jotain tapahtuisikin :)

  Tää oli tässä ja seuraavaa matkaa odotellessa!


  With love,

  Tykkää-merkinnät

  Kommentit