Juokse tyttö juokse! - Mun juoksuvinkit Naantalista!

Noniin heippa taas rakkaat ihmiset :)

Uskalsin nyt kerrankin ainaisen karanteenivalituksen jälkeen ryömiä ulos kolostani. Itse olen ollut just se vänkääjä, joka ikkunan takaa huutaa "Voi että tuo nuoriso! Miksei ne siellä sisällä ole!" Tässä mä tosin tallustelen selvänä Nike-fanina Naantalin aurinkoisessa leikkimässä supermallia. Ainoa ero on, että saatiin varmaan kaksitoista kuvaa aikaan ja punaiset kädet.

Mutta voi että ihan unohdin kuinka ihanaa oli ulkona luonnonhelmassa juosta! Matolla juoksen kaikista eniten, mutta tää self-karanteeni on pakottanut mut vihdoin ulkona juoksemiseen! Ja arvatkaas mitä sain jopa kaverin mukaan! Olisihan se nyt aivan tyhmältä näyttänyt jos mä ja mun kamerani oltaisi kahestaan pelailtu tuolla ja itketty yhdessä pilalle menneitä kuvia. Yksinkertaisesti surullisinta, mitä koskaan voisi kuvitella.

Nyt on ilmat alkaneet lämmetä ensimmäistä kertaa. Ulkona oli tosin kova tuuli ja 90 prosenttia ajasta meni vastatuulen taistelemiseen puskaisella hiekkatiellä. Mikä siis myös tarkoittaa sitä, että se yksitoista astetta lämmintä "Tuntuu iholla -5". .

Juokseminen oli erittäin mieluisaa ja sain jopa rääkätä kaveriani intervalliharjoituksilla, mistä ei edes pitänyt tulla intervalliharjoitus. Anteeksi :D Ylämäetkin menivät osittain vuorosanoilla "juostaan tää ylämäki vielä", "Aeäähh". Ymmärrän täysin kärsimyksen.

Run like there's a hot guy in front of you and a creepy one behind you!

En ole todellakaan mikään ammattilainen, tietäjä tai mulla ei todellakaan ole varaa alkaa arvostelemaan ketään! Mutta välillä näen ihmisiä juoksevan tavalla, mikä näyttää aivan kun heillä olisi tulossa numero kakkonen housuun. At the end of the day kaikilla on oma tapansa juosta, mikä heistä tuntuu kaikista mukavimmilta. Itse olen monta vuotta juossut, ensimmäisen kerran taisin lenkkeilyä kokeilla viisitoistavuotiaana. Kai siinä nyt jotain tulee kokeiltua :D

Haluan kuitenkin antaa vinkkejä, mitä voisi kokeilla ja mitkä ovat mulla toimineet. Jos esimerkiksi miettii, että miksi väsyy nopeasti, pohkeet sattuvat vaikka olisi kuinka lämmitellyt tai vaikka että miksi vatsa sattuu juostessa.

1. Toivoisin, että kukaan ei mene täydellä vatsalla juoksemaan. Ensinnäkin se ruoka tulee sen jälkeen ulos nopeammin kuin valo ja toiseksi vatsakivut eivät ole kauhean mukavia. Itse odotan 30min-60min ruoan jälkeen, ennen kuin menen juoksemaan. Riippuu myös mitä syö. Välillä syön vain banaanin 30min ennen. Itse juon noin puolituntia enne juoksua. Muuten vatsani alkaa sattua, kun juuri juotu vesi hölskyy vatsassa. Tyhjällä vatsallakaan ei kannata mennä tai liian vähällä ruoalla. Täytyyhän se polttoaine jostain saada. Tästä on keskusteltu paljon, ja sekin riippuu elämäntavastaan aika paljon. Itse kuljen siinä keskitiellä. Syön sen verran, että se kannattaa mut koko lenkin ajan, mutta kuluttaa sen lisäksi ylimääräistäkin sen jälkeen.

2. Sanon vaan, että lämmittely on supertärkeetä!! Jos et lämmittele, olisi sama kuin vetäisit spagaatin kylmiltään. Auts... Lämmittely aktivoi lihaksia, tuo liikkuvuutta ja valmiutta niveliin ja ennen kaikkea vähentää venähtämisen ja muiden revähdyksien riskejä. Tai no, miten ikinä sitten päädytkään kierimään siellä ruohikolla. 15-30min lämmittely on jo aika hyvin :D

3. Tosi moni ihmettelee, miksi pohkeet ovat ihan kipeät, jopa kolmannen juoksu kerran jälkeen, vaikka olisi kuinka venytellyt. Saattaa se johtua juoksutyylistä, mikä kuulostaa tyhmempääkin tyhmemmältä. En mitenkään että olisin tuijotellut muiden ihmisten jalkoja, mutta itse alkuvuosina törmäsin koviin pohjekipuihin. Jokaisella juoksutyylinsä, mutta itse koen, että kantapäälle painon ottamisen välttäminen helpottaa. Tulipas pitkä lause.

4. Mitä oon ite nähnyt, mikä on mun mielestä riippuu myös ehkä mukavuudestakin, MUTTA jalan koukistaminen eteen liian ylös juostessa. Ainakin mulla, se vie ekstra energiaa ja on sitäpaitsi tosi raskasta. Joten ainakin itse juostessa pidän sen aika matalalla. Se tekee juoksemisesta kevyempää.

5. Pidä kädet rentona. Jännittäminen tuntuu aika inhottavalta. En siis tarkoita että sun pitäisi levittää kädet rennoksi niin kuin lentokone tai antaa niiden lepattaa takanasi kuin nenäliinat. Vaan kämmenet rentona. Ja annan käsien rytmin mukana rennosti vaan kehon myötä siellä jossain en minä tiedä. Mulla ainakin toiminut.

6. Naantalissa ehdottomasti Varsinais-Suomen kauneimmat maisemat! Suosittelen lenkkeilijöille!

Jokaisella tietenkin oma tapansa, mikä tuntuu parhaimmalta! Toivottavasti nää vinkit helpottaisi joidenkin juoksemista!

Saa jakaa ja kommentoida :)

Kengät Nike Air Zoom Pegasus // Nike varmaan iha vaan juoksuhousut :D // Paita Nike Miler Top Long Sleeve

Käväsin tossa toisena päivänä vielä yksinäni lenkkeilemässä ja oli muuten järkyttävän kuuma! Mikä sekään ei ole maailman paras lämpötila, jos haluaa kunnolla juosta :D Mikään ei ole hyvin, koskaan.

With Love,

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Haaveilua
Haaveilua,
Hienoja kuvia👌🏻ja hyviä vinkkejä juoksemiseen👍🏻😊
nouw.com/haaveilua
Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
Kiitos! <3 Toivottavasti niistä oli jotain apua!
nouw.com/pieniruskeatytto
SofiaKeitaanranta
SofiaKeitaanranta,
hyviä vinkkejä ja mageet kuvat 😎 Se on kyllä pahinta jos lähtee juoksemaan liian aikaisin heti syömisen jälkeen.. Pari kertaa tullut tehtyä se virhe ja sitten tuleekin vain käveltyä loppu lenkki 😃
nouw.com/sofiakeitaanranta
Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
Kiitos! <3 haha, joo pidetään syöminen ja lenkkeily jonkin matkan päässä toisistaan!
nouw.com/pieniruskeatytto
LifewithEve
LifewithEve,
Heii kiva kun kommentoit blogissani. Nyt löysin takaisin blogiisi ja postaukseen, joka piti lukea kun se sivuvalikossa vilahti mutta en silloin ehtinyt. Nyt kun kevät ja kadut sen sallivat, olen myös pinkaissut juoksemaan. Matka maaliin on kuitenkin pitkä 😊
nouw.com/lifewitheve
Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
Kyllä ja vielä kun päästäisiin tästä tämän pademian yli, pääsisi kunnolla nauttimaan!
nouw.com/pieniruskeatytto
Sini,
Ai että tämmösten postausten jälkeen tekis niin kovasti mieli mennä juoksemaan ;_; Mulla vaan viime kesänä alko jostain syystä juokseminen tuntumaan polvissa, niin oon suosiolla pysynyt kävelyssä, ettei vain tulisi suurempia ongelmia :/ Tosi ihania nää kuvat, niin pirteitä ♥
mahdollisestiehka.blogspot.com/
Pieniruskeatytto
Pieniruskeatytto,
oi ihana kiitos! ❤️ Voi ei, mullakin on polvessa vikaa, mut käytän polvitukea 😊 onneksi kävely korvaa aika hyvin ja tärkeintä on ulkoilma!❤️
nouw.com/pieniruskeatytto