ESPANJA - BARCELONATää matka oli vähä erilaisempi kuin nää, muut, koska tällä kertaa ne matkustanut yksin tai perheen kanssa. Tällä kertaa menin espanjankielen luokkani kanssa opettelemaan käyttämään espanjaa arkipäivisin. Lähdettiin sunnuntaina aamulla noin kello 9 bussille, joka lähti Turusta Helsinkiin. Bussimatkat meni nopeasti, ja siitä lentokentälle.
Lentokentällä meille tuli kuitenkin ongelmia, koska muutama mukaan lukien minä en saanut lippua rikkinäisen koneen takia. Oli muuten aivan kauhean turhauttavaa, kun oli aikaisin aamulla herännyt ja tulee vielä jotain ONGELMIA koneen kanssa... Muutaman sekoilun tuloksena *I got the damn ticket* ja sitten pääsimme lähtemään. (Lentokentällä oli yllättävän vähän ihmisiä ja oli tosi hiljaista..?)
Hostelli. Kyllä siis HOSTELLI. Saavuimme hostelliin, halvimpaan mahdolliseen yöpymispaikkaan, mikä oli kyllä tässä tapaukseesa itsenikin mielestä järkevintä... Hygienia ei ollut ainakaan siinä hostellissa ykkös prioriteettina, eikä kyllä ruoan laatukaan. Mutta emmem me edes oltukkaan hostellissa niin paljon, että yöpymiseen se vaan oli. Paitsi muutama outo ihminen ei jaksanut lähteö yhtään minnekkään, ja suosi hostellissa oloa enemmän.
Saavuttiin koneella neljältä kentälle ja viideltä oltiin hostellilla. Matkalla hostelliin alkoi vähän naurattamaan, kun niin turisteilta ja avuttomilta näytettiin tämän metropolin keskellä, haha. Kun opettaja sanoi suojatiellä että väistykää, niin sitten väistytään. Kaikki opiskelijat ahtoi itsensä ihan ryttyyn sivuun, jotta paikalliset pääsisivät kulkemaan. Kaikki kuitenkin päätyivät repeämään nauruun meidän ystävällisyyden takia. (Olipas pitkkä lause yh).
Ystävällisyydestä puheen olleen huomasin, että ei siellä hostellissa kauhean ystävällisiä oltu, ja muutenkin hostellin muut asiakkaat (meistä ehkä nuoremmat vähän ja meidän ikäiset) melusivat myöhään yöllä musiikki soiden ja kurkut kirkuen käytävällä. Lisäksi kukaan ei tehnyt sille mitään. Siinä sitten nukuttiin.
Ennen sitä kuitenkin meidät päästettiin vapaaksi lähistölle tutkimaan ympäristöä. Kun olimme tulleet, oli jo ehtinyt tulla pimeää. Oltiin siinä sitten kiertelemässä marketteja, ja tultiin tosin vähän liian vainoharhaisiksi kavereiden kanssa. Piti mennä ostamaan vettä, löydettiin pienen pieni ruokakauppa kadun varrelta. Heitettiin puoliski vitsiä että "toi ovella oleva mies nyt varmaan kidnappaa meijät" tai "nyt ne sulkee ton oven ihan täysillä ja kiristää meitä" ...
Siinä sitten kun Espanjassa ihan oltiin, niin täytyi kai espanjaksi tilata... No okei siellä marketisa selvittiin ihan vaan antamalla rahat ja läksimällä ulos, mutta kaverini tässä halusi tilata perintieisä espanjalaisia zurroja kojulta , jolloin MINÄ menin niitä tilaamaan. Ennen tilaussessiota mietittiin kauan hartaasti mitä sanottaisiin ja kuunneltiin vierestä ihmisiä ja koitettiin matkia... "Ai sanotaanko me silleen cinqos zurros por favor vai?", "Mitä se nyt sanoo, en mä tajua mitä se sanoo", "aa okei joo, si si el azucar" .
MAANANTAI
Ensimmäinen oppitunti jännitti kovasti, sinne mentiin bussilla, ja sen jälkeen metrolla. Aluksi en saanut opettajan kielestä mitään selvää hänen puhuessaan niin nopeasti, matkan lopulla ymmärsin miltein kaiken. Oppitunnit kesti putkeen neljä tuntia. Taukoja oli kaksi, ensimmäinen noin 45 min ja toinen vartin. Mentiin sitten porukalla syömään ravintolaan (Joka unohti tuoda mun salaatin, eheh).
Sitten tapasin tämän paikan kun La Rambla, MindBlow.Käveltiin se läpi, matkalla muutamissa kaupoissa. Kaikissa ei ehditty käymään.. Käytiin myös kaverien kanssa aukiolla Place Realissa, missä oli vähän rauhallisempaa kuin pääkadulla (Suihkulähde haisi ihan kamalalle!!!! Varmaan se vesi lillunut pari päivää siinä). Päästin katsomaan myös Kolumbus monumenttia ja sen ympäristöä.
Vähän illemmalla hostellia vastapäätä (ihme kyllä) oli iso iso kauppakeskus. Siellä saattoi olla kymmeniä kauppoja, mitä Suomesta ei löydä.
Hostelli odotti meitä, illalla ja siis voitte vain kuvitella, kuinka kivaa oli mennä suihkuun. Kylmään suihkuun. Viimisenä päivänä tajuttiin kaikki, etää sininen on kuuma ja punainen kylmä...
TIISTAI
Alkoi paikat tulla tutuiksi. Oppitunnit pidettiin poikkeuksellisesti ulkona nähtävyyksiä kiertelemällä + puistossa nimeltä Parc de Montjuicissa opiskelemalla ja sitä ennen Montjuicin linnan edessä (?). Käveltiin Itse siinä sekoilin ryhmien suhteen, enkä koskaan osannut mennä oikeaan ryhmää...
Siinä puolenpäivän aikaan päätettiin mennä syömään ja törmättiin mielenosoitukseen littyen Katalonian itsenäisyyteen, mistä on iklmeisesti uutisissa aika paljon kerrottu.

KESKIVIIKKO

Keskiviikkona oli taas pitkät oppitunnit, ja tämän jälkeen mentiin katsomaan Sagrada familian kirkkoa, mikä oli aivan uskomaton. Se oli sisältä tilava, ja ikkunat olivat sateenkaaren väreissä.
Meillä oli tottakai opas, joka kertoi meille huikeita tarinoita, miten tämä kirkko oli rakennettu. Kuulemma kaikki, mitä tähän kirkkoon on rakennettu, on rakennettu jonkun syystä ja tällä tarkoitan kaiken maailman pylväitä ja kuvioita tukia jne.
Hauskinta oli, että rakennustöiden johto/ suunnittelia niin sanotusti oli vaihtunut kesken kirkon rakennuksen, jolloin kirkko edestä ja takaa ovat tyyliltääm täysin eri tyylisiä. Toinen puoli on melko siisti ja toinen puoli täynnä patsaita, jotka kertovat raamatusta joitakin tärkeimpiä kohtia. Kirkko on siis edelleen kesken.

Tuli myös nähtyä Casa Batlló, Antoni Gaudin suunnittelema ja rakennuttama rakennus.


Samalla käytiin keskustassa katselemassa kauppoja, joi0ta ei oltu vielä nähty.


TORSTAI

Tunnit vietetty neljän seinän sisällä, ja sen jälkeen katseet kohti Sitgesin kaupunkia, mikä on Barcelonan naapurikaupunki. Jotain pallopeliä pelattiin hetki ja menneiden päivien tapahtumia kertailtiin.. Espanjaksi... Ei kovin hyvin mennyt, silleen, että selvää sai :D
Palattiin Barceloonaan, ja loppupäivä oltiin vapaita. Osa ryhmästä halusi mennä takaisin motellille, kavereiden kanssa päätettiin mennä vielä katsomaan jotain kuuluisia paikkoja ja raknnuksiaja metiin kiertelemään muutamia kauppoja Maremagnumin kauppakeskukseen.

PERJANTAI

Lähtöpäivä. Haikein mielin lähdettiin. Kello kuusi oli vissiin lähtö, mikä tarkoitti, että viideltä herättiin... Bussi vei meidät juna-asemalla, ja juna vei meidät lentokentälle. Suomeen saavuttua oli vielä tietenkin aamu. Kaverin äiti suostui hakemaan meidät Helsingistä ja heittämään kotiin. Häntä odotellessa nappasimme mukaan Heseltä aamupalat ja kävimme läpi parhaat hetket matkaltamme!


Kiitos kun jaksoit lukea! Suosittelen erittäin paljon menemään Barcelonaan!


Tykkää-merkinnät

Kommentit