CANADA - AMOSMoii kaikki! Tänäkesänä tuli vietettyä paljon aikaa Canadan puolella.Asustelin siellä noin kolme viikkoa perhetuttujeni luona (Amoksessa). Muu perheeni lähti veks Suomeen, itse jäin pääasiassa "Opettelemaan uudelleen" Ranskaa.
Amos pieni kaupunki, ehkä vähän eristäytynytkin. Se sijaitsee Quebecin alueella, mikä on ainoa alue Canadassa, jossa puhutaan Ranskaa.

Itse asuin seitsemän vuotta Canadassa, tuli kuitenkin niin sanottu äkkilähtö Suomeen. Itse olin niin pieni ymmärtääkseni syytä (Liittyi jotenkin isän työpaikkaan). Kuitenkin lähdimme todella nopeasti pois, ja mulla jäi kaveriden ja muiden tuttujen kanssa kaikki vähän kuin "kesken".

Tänä kesänä tulin sulkemaan keskeneräisen aikani ja sain mielenrauhan. Voiko niin edes sanoa?

Menimme aluksi koko perhe sinne, he asustelivat samassa talossa sitten noin viikon ajan, ja jättivät mut kolmeksi viikoksi sinne.

Perhe, missä olin, oli todella suuri. Nuorin heidän lapsensa oli miltein minun ikäiseni ja vanhimmalla oli käsitykseni mukaan jo ainakin jo yli 9- vuotias lapsi. Yhteensä kahdeksan lasta minun käsittääkseni?

Siellä pianon edessä sijaitsee iso kooste perhepotretteja, jossa on erikseen vanhemmat ja lapset, sekä vanhemmat ja lapsenlapset. En ikinä tylsisty niihin!

Mun kuvat on oikeastaan kaikki otettu mun kännykällä, koska enhän mä sinne nyt mitään järkkärii olis jaksanu ottaa. Ja en ehkä olisi ehtinykkää ottaa niinkään hienoja kuvia.

Mulla ei todellakaan oo paljoo kuvia Amoksesta, muutakuin ehkä muutama. Tässä nyt on heidän rantansa, joka aamu menivät uimaan, tai no en nyt tiedä uimaan mutta ainakin kastamassa itsensä. Tulee ikävä tätä paikkaa.


En tiedä saako tällaisia kuvia julkaista? Poistan ne jos tulee jotain valituksia...?

Tässä ei nyt kuitenkaan ole mitenkään kummoinen kuva, muuta kuin mun vanhasta koulusta kuvia. Ylhäällä ulkopuolelta ja alhaalla sisäpuolelta. Noi pihassa olevat lasten liukumäet sun muut on rakennettu siihen kun itse kävin koulua. Koulu oli tyhjä ja enkea sen takia, koksa eihän kukaa hullukaan kesällä koulua käy...


Tosta näette sisääntulon, nuo siniset on siis peltikaappeja, minne laitettiin takit, kengät ja muut ulkovaatteet. Kun tuli ruoka- aika, levitettiin kuvassa olevat pöydät. Osa meni kotiin syömään ja osa toi omat eväät mukaan, mukaan lukien minä.
Polaroid kuva pihan kukista :)

Viikot mulla meni ihan hirveen nopeasti, ja nopeasti ehdin kiintyäkin tähän porukkaan. Jossain vaiheessa piti kuitenkin lähteä ja Ottawa odotti mua jo parin tunnin matkan päässä :) En tiedä, tulenko koskaan näkemään ystäviäni uudelleen kasvotusten, tai muita ihmisiä, joita täällä tapasin.
Koskaan ei kuitenkaan tiedä, ja aina on hyvä pitää yhteyttä ihmisiin, joista välittää :)
(Olikohan tossa lauseessa järkeä)Tykkää-merkinnät

Kommentit